Rabarbercrumble

Rabarbercrumble

Bezoek? Maar niet al te veel tijd. Probeer dan eens deze heerlijke rabarbercrumble.

Wat heb je nodig:
750 gram rabarber
6 eetlepels aardbeienjam
100 gram bloem (Schar Kuchen & Kekse)
40 gram witte basterd suiker
50 gram boter
5 gram bakpoeder

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 225 °C. Rabarber schoonmaken en in stukken van 2 cm snijden. Rabarber mengen met jam en over ingevette ovenschaal verdelen.
Bloem mengen met suiker en bakpoeder. Boter erbij doen en kneden tot kruimels.
Kruimels over rabarber verdelen. Schaal in midden van oven in 20 min. bruinbakken. 

Rabarbercrumble

Mocht de crumble nog een beetje ‘bleek’ zijn, even de grill aanzetten totdat je een mooie goudbruine clumble hebt.

Erg lekker met een bolletje roomijs en een toefje slagroom 🙂