Glutenvrij Paashaantje (kuiken)

Glutenvrij Paashaantje (kuiken)

Super Recept voor een Lekker Glutenvrij Paashaantje - Paaskuiken

Voor het Schoolontbijt met Pasen heb ik voor mijn meiden een lekker glutenvrij paashaantje gebakken. Verrassend genoeg was de smaak echt goed!!!!!

Het smaakt net als een brioche.

Mijn oudste dochter noemde het een croissant, mijn middelste dochter at het glutenvrije paashaantje zonder beleg op en de oudste heb ik niet gehoord, zij was zo aan het smullen 😀 Met andere woorden, succes verzekerd. (Mijn meiden zijn heel kritisch…!)

Wat heb je nodig:

250 gram broodmix Le Poole Woestijnmix
1⁄2 tl zout
2 tl suiker
4 gr gedroogde gist
1⁄2 el fiberhusk
100 ml heet water
100 ml soya kookroom
1 el vloeibare boter
1 el kwark
3 rozijntjes
scheutje zonnebloemolie

Wat moet je doen om dit heerlijke glutenvrije paashaantje te maken:

Week de rozijntjes in een kopje heet water. Zet de oven op 50 graden en plaats een bakje met water onder in de oven. Meng alle droge ingrediënten door elkaar.

Voeg de soya kookroom en het hete water in een maatbeker en voeg dit bij de droge ingrediënten, voeg vervolgens de vloeibare boter erbij en mix alles met kneedhaken tot een glad beslagje/deeg. En voeg als laatste nog de kwak toe en mix alles nog even kort.

Maak je handen vet met de vloeibare boter en verdeel het deeg in drieën. Maak een rol en probeer er een vorm van een kuiken in te maken. Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Doe dit ook bij de andere kuikens, en stop als laatste een rozijntje in het hoofdje van het kuiken.

Super Recept voor een Lekker Glutenvrij Paashaantje - Paaskuiken

Mijn creatie als kuiken vond ik wat misvormd, maar als monster van Loch Ness kom ik aardig in de buurt whahahah.

Leg de kuikens goed uit elkaar, want ze worden twee keer zo groot! Smeer ze in met wat zonnebloemolie en schuif de bakplaat in het midden van de oven. Leg op het rooster een vochtige doek en schuif dit rooster op de bovenste richel in je oven. Laat de oven niet aanstaan, maar zet deze uit. Laat de kuikens nu 30-45 min rijzen.

Als ze klaar zijn met rijzen en ongeveer twee keer zo groot zijn, kun je de oven op 165 graden (hetelucht) zetten en 25-30 min laten bakken.

Wanneer ze mooi goudbruin zijn, kunnen ze uit de oven en heb je heerlijke glutenvrij paashaantjes/kuikens/monsters ;p

Super Recept voor een Lekker Glutenvrij Paashaantje - Paaskuiken

Fijne Pasen!!!

Facebook Reacties

reacties