Het Beste Glutenvrije Oliebollen Recept Ever!!

Het Beste Glutenvrije Oliebollen Recept Ever!!

Het beste en gemakkelijkste Glutenvrije Oliebollen ReceptJe kunt ervoor kiezen om dit heerlijke Glutenvrije Oliebollen Recept te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook oliebollen kopen. Begin december 2016 heb ik bijna alle glutenvrije kant en klare oliebollen voor jou op een rijtje gezet. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier de uitslag van de

Glutenvrije Oliebollen Test 2016

Het beste en gemakkelijkste Glutenvrije Oliebollen Recept

Eerlijk is eerlijk, zelf bakken is natuurlijk veel lekkerder. Dit recept kreeg ik van Rob, een trouwe lezer. Het is altijd fijn als mensen met je meedenken… Bedankt Rob voor je recept πŸ˜€ Wel heb ik er zelf een beetje kaneel bijgedaan πŸ˜‰

Het beste en gemakkelijkste Glutenvrije Oliebollen Recept

Deze glutenvrije oliebollen zijn super lekker! Ze zijn een groot succes bij zowel mijn 3 dochters als bij mijn ouders (die niet glutenvrij zijn).  Ze zijn echt heel erg lekker luchtig en veren mooi mee πŸ˜€ Ik ben helemaal enthousiast! 

Wat heb je nodig:

500 gr Schar mix B
10 gr gedroogde gist
700 ml lauwe melk (of water om ze lactosevrij te maken)
250 gr rozijnen (of 125 gr krenten en 125 gr rozijnen)
2 Goudrenette appels, fijn gesnipperd
(6 gr kaneel)

Zonnebloemolie om in te bakken (zorg voor een extra fles zonnebloemolie, de kans is groot dat je een beetje bij moet vullen).

 

Wat moet je doen:

Laat de rozijnen wellen. 

Het beste en gemakkelijkste Glutenvrije Oliebollen ReceptMeng vervolgens de meel, de gist, de kaneel en de melk door elkaar tot een mooi glad beslag. Schil de appel(s) en snipper deze. 

Meng de rozijnen en appel door het beslag en laat alles 60 minuten afgedekt rijzen op een warme plek. Bijvoorbeeld bij de verwarming of in de oven (die warm is en niet aan staat!) Je deeg gaat dan flink rijzen, zoals je kunt zien op de afbeelding. Deze kom zat 2/3 vol.

Het beste en gemakkelijkste Glutenvrije Oliebollen Recept

Verhit de zonnebloemolie tot 190 graden en schep met een ijsschep bolletjes.

Het beste en gemakkelijkste Glutenvrije Oliebollen Recept

Bak je oliebollen zo’n 5 minuten en keer ze op de helft van de tijd om. Als ze mooi goudbruin zijn kun je ze laten uitlekken op keukenpapier en ze zijn klaar om te eten. Ik zeg… smullen maar!!

Het beste en gemakkelijkste Glutenvrije Oliebollen Recept

Eet smakelijk en alvast een heel fijn nieuw jaar!

Groetjes, Denise 

Facebook Reacties

reacties