Fritatta, lekker, gezond en heel erg makkelijk

Fritatta, lekker, gezond en heel erg makkelijk

Ben je opzoek naar een makkelijk, gezond en uiteraard lekker recept, dan is een fritatta echt iets om te maken!

Herken je dat moment, daar sta je dan voor je koelkast. Je hebt van alles in huis, maar toch heb je geen idee wat je ervan moet maken. Zo stond ik afgelopen week dus ook te staren naar de inhoud van mijn koelkast.

Ik had nog 5 eieren, gerookte kip, een zak verse spinazie en 2 paprika’s….. Later bedacht ik mij dat ik hier ook wel een pasta van had kunnen maken, maar inmiddels had ik mijn 5 eieren al geklopt, dus werd het een fritatta.

Voor het avondeten (met 2 volw. en 3 kids) was deze fritatta aan de krappe kant. Als ik meer eieren had gehad zou het goed vullen. Voor tijdens de lunch voor 2 personen is dit recept prima!

Wat heb je nodig om deze fritatta te maken: (voor 2 personen)

5 eieren
1 teentje knoflook
1 ui 
1 rode paprika
1 gele paprika
2 handjes verse spinazie
150 gram gerookte kipreepjes
(geraspte kaas) als je hier niet van houd/mag, dan laat je het gewoon weg
Italiaanse kruiden (naar smaak)
Peper en zout (naar smaak)
Beetje olijfolie

glutenvrijeblog-nl-20160912-fritatta-lekker-gezond-en-heel-erg-makkelijk-4Wat moet je doen:

Neem een pan die zowel een goede anti-aanbaklaag heeft, als in de oven kan. Doe een scheutje olijfolie in de pan en voeg de gesneden paprika’s, de ui, de gerookte kipreepjes en een uitgeperst knoflookteentje toe. Bak dit mengsel voor een paar minuten. Als laatste voeg je nog wat verse spinazie toe.

glutenvrijeblog-nl-20160912-fritatta-lekker-gezond-en-heel-erg-makkelijk

Verwarm je oven op 220 graden.

Om wat meer smaak te krijgen kun je nog wat Italiaanse kruiden, peper en zout toevoegen. Ondertussen klop je de eieren los en voeg je de heft van het eiermengsel over de groente. Zorg dat je vuur niet te hoog staan, maar halverwege. Laat de eerste laag eimengsel even op het vuur staan, totdat deze aan de zijkanten een beetje omhoog komt. Strooi een laagje geraspte kaas over het eimengsel en voeg het restant los geklopte ei erover.

glutenvrijeblog-nl-20160912-fritatta-lekker-gezond-en-heel-erg-makkelijk-1

glutenvrijeblog-nl-20160912-fritatta-lekker-gezond-en-heel-erg-makkelijk-2

glutenvrijeblog-nl-20160912-fritatta-lekker-gezond-en-heel-erg-makkelijk-3

Zet de pan met de fritatta voor een aantal minuten in de oven, zodat de bovenkant ook gaar wordt. Dit kan in zo’n 8 minuten.

glutenvrijeblog-nl-20160912-fritatta-lekker-gezond-en-heel-erg-makkelijk-4

Haal de fritatta uit de oven en snijd hem in stukken.

Eet smakelijk!

Facebook Reacties

reacties