Lasagne met bechamelsaus

Lasagne met bechamelsaus

Een lange tijd heb ik geen lasagne gemaakt. ‘Vroeger’ kocht ik altijd een pakje bechamelsaus en deed dat tussen de lasagnebladen. Maar omdat je kant en klare glutenvrije bechamelsaus in Nederland niet kan kopen (tenminste, ik kan het niet vinden, wel hele lekkere in Italie), maakte ik het nooit meer.

Glutenvrije Bechamelsaus zelf maken…

Vooral mijn middelste dochter vond het niet leuk dat ik nooit meer lasagne maakte. Ik ben dus toch maar zelf gaan proberen. En wat blijkt, glutenvrije bechamelsaus is echt heel makkelijk te maken….

 

Wat heb je nodig:

50 gram roomboter
3 eetlepels maizena
250 ml melk

 

Wat moet je doen:

Laat je boter smelten in een pannetje, voeg de maizena erbij en roer het met de garde en voeg vervolgens de melk erdoor. Zorg dat het egaal wordt en breng het net aan de kook. Het wordt nu een stevig papje….Je bechamelsaus is klaar voor gebruik 🙂

 

Lasagne

Iedereen heeft wel zijn eigen ingrediënten die hij/zij lekker vindt in de lasagne. Zo vinden wij m wel heel lekker:

 

Wat het je nodig:

Lasagnebladen
Ah sugo pastasaus
200 gram gehakt
3 tomaten (in blokjes gesneden)
1 ui (in blokjes gesneden)
(verse gewassen spinazie)
bolletje mozzarella (in plakjes gesneden)
geraspte kaas
bechamelsaus

 

Wat moet je doen:

Verwarm de oven op 180 graden. Rul de gehakt in een koekenpan totdat dit gaar is en voeg de ui en de tomaten toe en bak dit 2 minuutjes. Voeg vervolgens de pastasaus toe en laat dit een paar minuutjes pruttelen (niet koken!).

Maak laagjes in een ovenschotel, eerst saus, dan spinazieblaadjes, dan bechamelsaus, dan lasagnebladen enz.

Leg als laatste nog wat plakjes mozzarella erbovenop en strooi nog wat geraspte kaas erover en hij kan in de oven voor 30 tot 35 minuten.

Lasagne met glutenvrije bechamelsaus

Deze foto is zonder spinazie, maar met vinden wij wel echt lekkerder 😉

Lasagne met glutenvrije bechamelsaus

Eet smakelijk!