Kaassaus

Kaassaus

Ken je dat gevoel, dat je dingen niet meer eet omdat je gewoonweg niet weet hoe je het moet maken. Ik had dat met worteltjes, gekookte aardappelen, gebakken zalm en natuurlijk kaassaus.

Ik ben zeker geen kookwonder en kaassaus kocht ik altijd kant en klaar…. ;( Jammer genoeg heb ik nog geen kant en klare glutenvrije kaassaus gevonden…

Vandaag liep ik met mijn jongste dochter door de Albert Heijn en vroeg haar wat we zouden eten, ze koos voor worteltjes. En ja daar hoort zalm en kaassaus bij.

Ik ben online gaan snuffelen en vond eigenlijk niks, maar heb toen gezocht op de facebookgroep ‘glutenvrij’ en daar kwam ik wat tips tegen. Helaas stonden daar geen hoeveelheden bij, dus ben een beetje gaan experimenteren.

Dit is mijn receptje geworden voor kaassaus:

Wat heb je nodig:
50 gram roomboter
3 eetlepels maizena
250 ml melk
50 gram geraspte oude kaas

Wat moet je doen:
Laat de boter in een pannetje smelten, voel 3 eetlepels maizena toe en giet vervolgens de melk erbij. Zorg dat het net tegen de kook aan gaat, de saus wordt nu dik. Voeg de geraspte kaas erbij en blijf roeren totdat de kaas smelt en het een egale saus wordt.  

IMAG1420 IMAG1424 IMAG1425 IMAG1426IMAG1427

 

Facebook Reacties

reacties