Kokostaartje met Witte Chocolade

Kokostaartje met Witte Chocolade

Ohhh wat een verwennerij, manlief ging aan het bakken en maakte dit overheerlijke Kokostaartje met Witte Chocolade voor ons. 

Wat heb je nodig:
100 gram witte chocolade
2 eieren (gesplitst)
60 gram kristalsuiker
50 gram gemalen kokos
(beetje poedersuiker)

springvorm 20 cm Ø

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 170 graden (heteluchtoven). Vet de rand van de springvorm in met wat boter en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. 

Hak 50 gram van de witte chocolade grof en houd deze apart. Smelt de andere 50 gram van de witte chocolade au bain marie of in de magnetron. 

Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf, totdat er pieken ontstaan. Klop geleidelijk 30 gram suiker erdoor. 

Klop de eidooiers met de rest (30 gram) van de suiker tot een bleke massa, het volume moet verdubbeld zijn. Spatel het eiwitschuim en de gesmolten chocolade  door het eimengsel, doe vervolgens de gemalen kokos en de gehakte witte chocolade er ook door spatelen.

Laat het beslagje in de springvorm glijden en strijk de bovenkant glad. Bak het taartje af in 30 minuten op 170 graden. Laat het taartje vervolgens nog 15 minuten afkoelen in een uitgeschakelde oven. 

De bovenkant van het taartje zal gecraqueleerd zijn.  De binnenkant en onderkant zijn lekker zacht en smeuïg. 

gvb 20160209 KOKOSTAARTJE MET WITTE CHOCOLADE

Bestuif de bovenkant met een beetje poedersuiker en serveer een overheerlijk stukje taart 😀 😀 😀 

gvb 20160209 KOKOSTAARTJE MET WITTE CHOCOLADE (1)

Geniet van dit heerlijke Kokostaartje met Witte Chocolade!!! Yammie!

Facebook Reacties

reacties