Brownie

Brownie

Deze brownie is echt om je vingers bij af te likken!!! En heel makkelijk te maken.

Wat heb je nodig:

200 gram pure chocolade
200 gram boter
150 gram suiker
5 eieren
1 eetlepel glutenvrij (rijst) meel
(wat aardbeien)
(toefje slagroom)

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Snij ook de boter in kleine stukjes zodat het makkelijker smelt en doe dit bij de chocolade. Laat het geheel in de magnetron (ongeveer 1 minuut en 20 seconden, hangt af van je magnetron, het beste is om elke 20 seconden te kijken hoe het gaat) smelten zodat je het goed door elkaar kunt roeren en er na het roeren een glad mengsel ontstaat. Je kan de chocolade en de boter natuurlijk ook au bain marie laten smelten.

Voeg de suiker toe en mix het goed. Voeg de 5 eieren 1 voor 1 toe en blijf ondertussen mixen. Tot slot voeg je de rijstmeel toe en mix nog een keer goed zodat je een mooi egaal en glad mengsel krijgt.

Leg wat bakpapier in de springvorm (24 cm) en zorg ervoor dat je springvorm geen spleten heeft, anders loopt het er tussen uit (wat ik zelf een keer heb gehad met een nieuwe springvorm 🙁 )

Giet het mengsel in de springvorm en zet hem 22 minuten in de oven. Dit lijkt kort maar de taart moet niet droog worden en de binnenkant moet een beetje vloeibaar blijven.

Haal de taart snel en voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen.

20150827

Serveer de taart eventueel met wat aardbeien en een toefje slagroom.

20150827 (1)

En smullen maar!!

Facebook Reacties

reacties