Glutenvrij Puddingbroodje

Glutenvrij Puddingbroodje

Bij ons thuis worden de zachte bolletjes zo gewaardeerd, dat ik er een lekker Glutenvrij Puddingbroodje¬†van heb gemaakt ūüėÄ

Wat heb je nodig voor de broodjes:
250 gram broodmix Le Poole Woestijnmix
1‚ĀĄ2 tl zout
2 tl suiker
4 gr gedroogde gist
1‚ĀĄ2 el fiberhusk
100 ml heet water
100 ml soya kookroom
1 el vloeibare boter
1 el kwark
scheutje zonnebloemolie

Wat heb je nodig voor de gele room:
Zakje AH gele room
465 ml kou­de half­vol­le melk

Zo maak je een Glutenvrij Puddingbroodje:
Zet de oven op 50 graden en plaats een bakje met water¬†onder in de oven.¬†Meng alle droge ingredi√ęnten door elkaar.

Voeg de soya kookroom en het hete water in een maatbeker en voeg dit bij de droge ingredi√ęnten, voeg vervolgens de vloeibare boter erbij en mix alles met kneedhaken tot een glad beslagje/deeg. Voeg als laatste nog de kwak toe en mix alles nog even kort.

Maak je handen vet met de vloeibare boter en verdeel het deeg in bolletjes (bijv. 10 stuks). Zorg dat het bolletjes zijn en niet te plat, anders kan de room er niet in.

Leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Glutenvrij Puddingbroodje

Leg ze goed uit elkaar, want ze worden een stuk groter.Glutenvrij Puddingbroodje

Vet de bolletjes deeg in met wat zonnebloemolie.Glutenvrij Puddingbroodje

Glutenvrij Puddingbroodje

Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Leg op het rooster een vochtige doek en schuif dit rooster op de bovenste richel in je oven. Laat de oven niet aanstaan, maar zet deze uit. Laat de bolletjes nu 30-45 min rijzen.

Als ze klaar zijn met rijzen en ongeveer twee keer zo groot zijn, kun je de oven op 165 graden (hetelucht) zetten en 25-30 min laten bakken.

Glutenvrij Puddingbroodje

Laat de bolletjes goed afkoelen.

Maak de gele room klaar door de mix en de melk goed te mengen. Snijd de bolletjes open en vul een knijpzak of doe het met een lepel tussen het broodje. Beetje poedersuiker erop en je hebt een heerlijk glutenvrij puddingbroodje!

gvb 20160122 Glutenvrij Puddingbroodje

Eet smakelijk!

Facebook Reacties

reacties