Aardbeienkwarktaart met een Bodem van Pepernoten en Chocolade

Aardbeienkwarktaart met een Bodem van Pepernoten en Chocolade

Afgelopen weekend vierde ik mijn 32e verjaardag. Uiteraard hoorde daar een taartje bij. Ik maakte deze heerlijke glutenvrije aardbeienkwarktaart met een bodem van pepernoten en chocolade.

glutenvrije aardbeienkwarktaart met een bodem van pepernoten en chocolade

Hij is ook zeker aan te raden om te maken met voor aankomend weekend als Sinterklaas langs komt tijdens Pakjesavond!

Al eerder had ik een kwarktaart gemaakt waarbij ik de mix gebruikte van Albert Heijn. De bodem liet ik in dit geval ook weg en verving ik.

Ik had nog 2 zakjes pepernoten van het merk Consenza in huis, deze waren al behoorlijk verkruimeld, dus kon ik deze mooi gebruiken voor de bodem. Om de bodem stevig te maken gebruikte ik pure chocola. Echt om je vingers bij af te likken zo lekker.

Mocht je de kwarktaartmix van Albert Heijn aanschaffen. De mix voor de bodem en de mix voor de kwak zit in aparte zakjes. De mix voor de kwark in uiteraard glutenvrij, de mix voor de bodem bevat gluten, dit zakje kun je weggooien (of aan iemand anders geven). Of je koopt de mix van dr Oetker zonder bodemmix, wel zo makkelijk!

glutenvrijeblog-nl-20161130-aardbeienkwarktaart-met-een-bodem-van-pepernoten-en-chocolade-3

Wat heb je nodig voor de Glutenvrije Aardbeienkwarktaart met een Bodem van Pepernoten en Chocolade:

AH kwarktaartpakket of dr Oetker kwarktaartmix zonder bodem
400 ml water
500 gram (aardbeien) kwark
250 ml ongezoete slagroom
springvorm 22-24 cm

Voor de bodem:

250 gram pepernoten (bijv. Consenza)
2 x 3 eetlepels kokosolie
200 gram pure chocolade

Wat moet je doen:

De bodem – Maak van de glutenvrije pepernoten fijn, in de keukenmachine of met de staafmixer. Smelt 3 eetlepels kokosolie in een steel­pan. Voeg de pepernotenkruimelmix toe en roer dit goed door el­kaar.

Leg het vel bak­pa­pier over de spring­vormbo­dem en sluit de spring­vorm. Be­dek de bo­dem van de spring­vorm met de kruimelmix en ver­deel ge­lijk­ma­tig.

glutenvrijeblog-nl-20161130-aardbeienkwarktaart-met-een-bodem-van-pepernoten-en-chocolade

Smelt de andere 3 eetlepels kokosolie in de steelpan en voeg de pure chocolade erbij. Laat dit smelten, totdat het vloeibaar is.

Verdeel de vloeibare chocolade over de pepernoten kruimelmix en plaats de springvorm in de koelkast. Laat de bodem in ongeveer een uurtje hard worden.

glutenvrijeblog-nl-20161130-aardbeienkwarktaart-met-een-bodem-van-pepernoten-en-chocolade-1

glutenvrijeblog-nl-20161130-aardbeienkwarktaart-met-een-bodem-van-pepernoten-en-chocolade-6

De kwark – Doe 400 ml wa­ter in een be­slag­kom en voeg de kwark­taart­mix toe. Klop met een mixer (hoog­ste stand) ca. 3 min. glad en luch­tig. Voeg de kwark en de slag­room toe en meng dit ca. 1 mi­nuut met een mixer.
Ver­deel het meng­sel over de bo­dem en maak de bo­ven­kant egaal.

Na weer een uur is je taart mooi opgestijfd en kun je de heerlijke aardbeienkwarktaart met een bodem van pepernoten en chocolade aansnijden.

glutenvrijeblog-nl-20161130-aardbeienkwarktaart-met-een-bodem-van-pepernoten-en-chocolade-2

glutenvrijeblog-nl-20161130-aardbeienkwarktaart-met-een-bodem-van-pepernoten-en-chocolade-5

Geniet en eet smakelijk!

Facebook Reacties

reacties