Ge­po­cheer­de peertjes met ho­ning en gor­gon­zo­la

Ge­po­cheer­de peertjes met ho­ning en gor­gon­zo­la

Een verrassend lekker voorgerecht zijn deze gepocheerde peertjes. Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het zeker niet!

Wat heb je nodig:
4 handperen
¾ liter droge witte wijn
100 g gorgonzola (Ballarini)
1 el vloeibare honing

Wat moet je doen:
Schil de peren en halveer ze. Haal met een theelepel of meloenbolletjeslepel het klokhuis uit elke helft.
Verwarm de wijn in een pan en voeg de peren toe. Pocheer ze 15 min. tegen de kook aan.

Zet je oven op de grill stand. Schep de peren uit het vocht en leg ze in een ovenschaal. Vul de halve peren met de gorgonzola. Druppel er wat honing over.

Zet de peren een paar min. onder de grill, totdat de kaas begint te smelten, maar niet te veel kleurt.

Serveer direct. Bon appétit!
Ge­po­cheer­de peertjes met ho­ning en gor­gon­zo­la - GlutenvrijeBlog.nl

 Dit gerecht is onderdeel van ‘Lekkere recepten voor een glutenvrij kerstdiner’ en geplaatst voor #decemberglutenvrij 2014

Ge­po­cheer­de peertjes met ho­ning en gor­gon­zo­la - GlutenvrijeBlog.nl