Romige wortelsoep

Romige wortelsoep

Een verse groente soep gaat er bij ons altijd wel in. Een van mijn favorieten is toch wel deze heerlijke romige wortelsoep. Makkelijk te maken en heerlijk met een glutenvrij stokbroodje.

Wat heb je nodig voor deze heerlijke romige wortelsoep:
– 1 ui
– 500 gram winterwortels
– 25 gram boter
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels Italiaanse kruiden
– 1 bekertje crème fraiche
– 50 g harde geitenkaas
– 2 groentebouillon tabletten*

Voorbereiding:
Ui pellen en snipperen. Winterwortels schoonmaken en in plakjes snijden. In braadpan boter verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui en wortels erdoor scheppen en al omscheppend circa 3 minuten zachtjes bakken. Italiaanse kruiden en crème fraiche erdoor scheppen. Met deksel op de pan wortel en ui in circa 20 minuten zachtjes gaarstoven. Met de staafmixer alles fijn mixen.
Bouillontabletten boven wortelmengsel verkruimelen en 1/2 liter water toevoegen. Aan de kook brengen en 5 minuten al roerende zachtjes verwarmen.
Geitenkaas raspen. Soep verdelen over borden en kaasrasp erover strooien.
Romige Wortelsoep, Heerlijk en Vers! - GlutenvrijeBlog.nl

Buon appetito!

 

*volgens de glutenvrije merklijst van het voedingscentrum is de AH groentebouillon glutenvrij. 2 theelepels glutenvrije bouillon van Vision voldoen ook.

Romige Wortelsoep, Heerlijk en Vers! - GlutenvrijeBlog.nlRomige Wortelsoep, Heerlijk en Vers! - GlutenvrijeBlog.nl

Facebook Reacties

reacties